Vikla » Specials » Ardeche

Ardèche: Tips voor de vakantieganger

Mysterieus, karaktervol, sfeervol, charmant en een ‘mand’ vol lekkers. Dat is de Ardèche, één van de grootste natuurwonderen der aarde. Deze special neemt u mee naar dit mooie stukje Zuid- Frankrijk.

Mysterieuze grotten

Mysterieus zijn de grotten. Je waant je er in een bos van kalksteen met een wonderlijk kleurenspel. Ook onthullen ze de eerste tekeningen van de mensheid: op rots gemaakte etsen van 34.000 jaar oud.

Karaktervolle dorpjes

Tussen al het natuurschoon bevinden zich zestien karaktervolle dorpjes. Zij tellen minder dan 2000 bewoners en kregen daarom het kwaliteitslabel ‘village de caractère’.

Gôutez l’ Ardèche

In de Ardèche vind je het savoir de vivre, de kunst om zoveel mogelijk van het leven te genieten. Neem nu Gôutez l’ Ardèche, het kwaliteitslabel voor de beste streekproducten en –restaurants. Verse forel, kastanjelikeur, en nog veel meer maken van de Ardèche een ‘mand’ vol lekkers’.

Lavendel

In de zomer kleuren de velden paars dankzij de lavendel. De geur doet denken aan grootmoeders linnenkast. In een museum kom je er alles over te weten maar ook op bioferme la Lavande. Hier kan je ook heerlijk eten en ambachtelijke producten van lavendel proeven, ruiken en kopen.

Roseraie de la Berthie

Midden in de woeste natuur bevindt zich een paradijsje vol rozen: Roseraie de la Berthie. Je vindt er de meest denkbare varianten. Je wandelt er onder pergola’s terwijl een verfijnde lucht van rozen de neusgaten prikkelt.

Sfeervol slapen

Sfeervol slapen doe je in Chateau Clément. Hier overnacht je in een heus hemelbed na een zeer rijke maaltijd vergezeld van de beste wijnen. Het is een geheime tip voor de ware levensgenieter.

Rijke geschiedenis

Rijk is de geschiedenis van de Ardèche. In Chateau de Roure komt ze opnieuw tot leven. Weet u trouwens dat de streek destijds haar rijkdom dankte aan de zijdeteelt? Over haar rol in de historie en over het ontstaan van zijde kent het kasteel een aparte expositie.

Kastanje

Uiteraard blijft ook de kastanje niet onvermeld. Als regionaal symbool van de Ardèche onthult ze zich in al haar bijzonderheden in het Musée de la Chatâigne.

Wijnen

Wat zou de Ardèche zijn zonder wijn? Zoals in elke Franse streek groeien ook hier de druiven om er een goddelijke drank van te maken.


Informatie:

Neem voor meer informatie contact op met:
Agence de Développement Touristique de l’Ardèche
Ardèche Tourist Board
4 Cours du Palais
07000 Privas
Frankrijk
Tel. +33 (0)4 75 64 04 66
Fax: +33 (0)4 75 64 23 93
adt07@ ardeche-guide.com
www.ardeche-guide.com

Ardèche: Château des Roure

Trots staat op een rots het kasteel des Roure. Als een adelaar op zijn nest kijkt het uit over de omgeving van Labastide-de-Virac in het westen van de Ardèche. Ooit bloeide hier de zijdeteelt maar als…
Gorge de l’Ardèche: Wonderlijke getuigenis van de natuur

Gorge de l’Ardèche: Wonderlijke getuigenis van de natuur

Loodrecht rijzen granieten wanden op vanuit de rivier. Het blauwe water doorsnijdt in talloze meanders het door groen loof bedekte gebergte. Ergens klinkt het gezang van een nachtegaal en boven ons ho…

Karaktervolle dorpjes in de Ardeche

Verstild, romantisch, mystiek, geschiedkundig interessant en beneveld door de geuren van lavendel. Dat zijn de niet meer dan tweeduizend inwoners tellende dorpjes van de Ardèche met het kwaliteitslabe…
Kastanje: nationaal symbool van de Ardèche

Kastanje: nationaal symbool van de Ardèche

Een bast vol stekels, een bruin velletje en een witte kern bestaand uit een of twee vruchten, Dat is de kastanje, het nationaal symbool van de Ardèche. Daar maken ze er allerlei lekkers van onder het…

Wijnen uit de Ardèche

De Romein Plinius de Oudere schreef 2000 jaar geleden al lyrisch over de wijn uit de Ardèche. Hij prees de wijnstok als een bloem vooral om haar beschermende kwaliteiten tegen ziekten en onheil. Anno…
Gepubliceerd door Vikla op 06-07-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.