Vikla » Specials » Ardeche verte

Toeristische tips voor Ardeche Verte en Ardeche Plein Coeur

Gelegen aan de Rhône staat de Ardèche Verte vooral bekend om haar goede wijnen. Maar Ardèche Verte heeft nog veel meer te bieden dan de grand cru's Hermitage en St Joseph. Evenals in Ardèche Plein Coeur kan je er slenteren in karakteristieke dorpjes, op safari gaan, culinaire hoogstandjes beleven, op zoek gaan naar het oude ambacht of met de Velorail doordringen tot het hart van de Ardèche Verte. In Tournon-sur-Rhòne vind je de Hof van Eden. In Annonay lieten de gebroeders Montgolfier de eerste luchtballon op en legden daarmee de basis voor de huidige luchtvaart.

Karakteristieke dorpjes

In het hart van de Ardèche Verte en lArdèche Plein Coeur liggen karakteristieke plaatsjes. Badend in de zon, beneveld door de geur van knoflook, olijven en lavendel. Tegen de bergen, zoals Chalencon, gelegen aan de prachtige natuurroute la Dolce Via. Of in de diepe dalen van rivieren, zoals Boucieu-le-Roi.

Velorail
Vanuit Boucieu-le-Roi dring je diep door in de overweldigende natuur van de Doux dankzij Velorail des Gorges de Doux.

Op safari

Gelegen in de 80 ha grootte vallei van Peaugres is het gelijknamige dierenpark het grootste dierenpark van de Rhône-Alpen. De dierentuin telt achthonderd dieren èn je kunt er met je eigen auto op Safari gaan. Een speelse opzet maakt Peaugres tot een paradijs voor volwassenen en kinderen.

Culinaire hoogstandjes

Thorrenc en st-Clair

In de Ardèche Verte en Ardèche Plein Coeur is het leven goed. Veel plaatsjes zijn nog niet zo ontdekt door het toerisme. Vaak worden ze alleen bezocht door de Fransen die er heen gaan om lekker te eten. Omringd door de mooie natuur van de Ardèche Verte waan je je er in een culinair paradijs, zoals in Thorenne. Of het vooral bij golfliefhebbers bekend staande Domain st- Clair.

Ferme du Chaitaignier
Kastanjes zijn edele vruchten. Hun historie gaat terug naar de Middeleeuwen. In haar eigen koninkrijk, de Ardèche, heeft ze sinds 2006 een eigen AOC keurmerk voor verse en gedroogde kastanjes en kastanjemeel. Het geheim van de kastanje wordt van generatie op generatie doorverteld, zoals ook in la Ferme du Chaitaignier in Saint Pierreville bij Lamastre.

Op zoek naar het oude ambacht

In Annonay houdt leerlooierij en perkamentmakerij L’Espace du parchemin du cuir de historie levend. Evenals wolmakerij Ardelaine in st-Pierreville. Samen met Papierfabriek Montgolfier drie levendige musea over het oude ambacht.

Museum van de gebroeders Montgolfier
Eind achttiende eeuw maakten de broeders Montgolfier in hun eigen papierfabriek te Annonay de eerste luchtballon. Nu bevindt zich in hun fabriek het Musée des Papeteries Canson & Montgolfier. Een museum over het oude ambacht van het papiermaken en de eerste ballonvaarders.

Tournon-sur- Rhòne/Hof van Eden

Ooit woonde in Tournon-sur-Rhône de adellijke familie de Tournon, een van de machtigste geslachten van de Ardèche. Hun kasteel staat nu op de lijst van Frans cultureel erfgoed. Het kasteel bevindt zich aan de voet van de hof van Eden. Deze tuin herinnert nog aan het toenmalige klooster van de orde der Cordeliers.
recensie

Thorennc en st. Clair: culinaire plekjes in de Ardèche Verte

In de Ardèche Verte is het leven goed. Veel plaatsjes zijn nog niet zo ontdekt door het toerisme. Vaak worden ze alleen bezocht door de Fransen die er heen gaan om lekker te eten. Omringd door de mooi…

Tournon-sur-Rhône en de Hof van Eden

Ooit woonde in Tournon-sur-Rhône de adellijke familie de Tournon, een van de machtigste geslachten van de Ardèche. Hun kasteel staat nu op de lijst van Frans cultureel erfgoed. Het kasteel bevindt zic…

Chalencon, Boucieu le Roi en Velorail

In het hart van de groene Ardèche liggen karakteristieke plaatsjes. Badend in de zon, beneveld door de geur van knoflook, olijven en lavendel. Tegen de bergen, zoals Chalencon, gelegen aan de prachtig…

Musea in Ardèche houden oude ambacht levend

Papierfabriek Montgolfier, leerlooierij Parchemain du Cuir en wolmakerij Ardelaine houden in de Ardèche geschiedenis van het oude ambacht levend. Eind achttiende eeuw maakten de broeders Montgolfier i…

Ferme du Chataignier - Lamastre

Kastanjes zijn edele vruchten. Hun historie gaat terug naar de Middeleeuwen. In haar eigen koninkrijk, de Ardèche, heeft ze sinds 2006 een eigen AOC keurmerk voor verse en gedroogde kastanjes en kasta…

Peaugres Safari in Peaugres, Ardèche Verte

Gelegen in de 80 ha grootte vallei van Peaugres is het gelijknamige dierenpark het grootste dierenpark van de Rhône-Alpen. De dierentuin telt achthonderd dieren èn je kunt er met je eigen auto op Safa…
Gepubliceerd door Vikla op 08-08-2013, laatst gewijzigd op 15-08-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.